///////Project Info

///////J,P:A Index
XXXCLOSEXXX




GEO-CENTER MONS KLINT / MONS KLINT, DENMARK



CLIENT: Geocenter Mons Klint

SITE: on the moraine landscape of Mons Klint, naturally surrounded by trees

PROGRAM: natural history museum and visitor center

SIZE: 30,000 ft2

COST: DKK 36 million (6.2 million)

COMPLETION: February 2002 (competition)

PROJECT TEXT: The spiral shape of the design refers to the passage of time and the relationship to the landscape—both themes of the exhibition. The spiral creates a courtyard, and this communal gesture is a reminder of the importance of culture as the lens through which nature is viewed. Upward and aspiring, downward and rooting, inward and enclosing: these three main gestures are reinforced at a variety of levels in this design, from the choice of materials to the disposition of the details.